akhbarmohandesi

به روزترین اخبار نظام مهندسی

akhbarmohandesi

به روزترین اخبار نظام مهندسی

آغاز سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر با حواشی تلخ و قهر اصحاب رسانه

آغاز سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر با حواشی تلخ و قهر اصحاب رسانه

 

اخبار فرهنگی و هنری پایشگر- شهراد اثنی عشری : مراسم افتتاحیه سی‌ و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر با حواشی قابل توجه و قهر اصحاب رسانه و با حضور جمعی از اهالی سینما در پردیس تئاتر تهران آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پایشگر، این مراسم با اجرای منصور ضابطیان و با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمانی سینمایی، علیرضا رضاداد مشاور عالی سازمان سینمایی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و ابراهیم داروغه‌زاده معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و دبیر سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر آغاز شد.

خسرو خسروشاهی، غلامرضا موسوی، فاطمه معتمدآریا، عزیزالله حمیدنژاد، رسول صدرعاملی، جواد رضویان، ابراهیم حقیقی، مجید انتظامی، مسعود ردایی، مرتضی رزاق کریمی، شاهرخ دولکو، سیروس الوند، بهمن فرمان‌آرا، ناصر ممدوح، اشکان رهگذر، شبنم مقدمی، جواد نوروزبیگی، محمد احسانی، فرید سجادی حسینی، نیره فراهانی، پژمان بازغی، فرشته طائرپور، محمدرضا هنرمند، مهرداد صدیقیان و… از چهره‌های سینمایی حاضر در پردیس تئاتر تهران هستند.

این مراسم که با یک ساعت تاخیر برگزار شد، با حاشیه هایی همچون درگیری بین برخی مسوولان برگزاری مراسم و قهر و خروج تعدادی از خبرنگاران همراه بود و همزمان با آغاز مراسم تعدادی از مدعوین و اصحاب رسانه اجازه ورود به سالن را پیدا نکردند.

در ادامه ابراهیم داروغه‌زاده دبیر سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: آمده‌ایم که سهم کوچکی از آن همه تلاش برای پیروزی انقلاب اسلامی را قدرشناسی کنیم. در این مناطق تهران کوچه به کوچه که نه حتی خانه به خانه نام شهیدانمان نام گذاری شده است و ما آمده‌ایم تا بگوییم به ایثارها و فداکاری‌های شمایان در جای جای میهن عزیزمان ایران است که سینمای ایران جان گرفت، رشد کرد، بالغ شد و امروز افتخار آفرین برای این مرز و بوم شده است.

وی افزود: سینمای ایران اکنون و در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی از دور دست های ایران تا سراسر جهان پیام آور نجابت، انسانیت، صداقت، درستکاری و همه ی فضایل است. ادعای بزرگی نیست اگر بگویم سینمای نوین ایران خود بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است و مظهر شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به معنای واقعی آن است. آوازه افتخارات سینمای ما در همه جهان طنین انداز است و این سینما به سهم خود همه ی تلاش خود را کرده است که ندای آزادی و آزادگی باشد.

دبیر جشنواره سی و هفتم تأکید کرد: به پیروی از وصیت امام راحلمان که دردمند و آرمان خواه است و به فرموده رهبر عزیزمان کلید توسعه کشور است. چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به همه شما مردم عزیز، هنرمندان و سینماگران تبریک می‌گویم و امیدوارم روزهایی سرشار از طراوت و جوشش که در آثار امسال جشنواره نمایان است، در این ایام داشته باشیم. قدردان محبت همه همکارانم در ستاد برگزاری و همه ی سرورانم در سازمان سینمایی و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم که این جشنواره حاصل کمک و حمایت همه این عزیزان است.

معرفی برگزیدگان مسابقه تبلیغات

علی نیک‌رفتار، آرش معیریان و احسان برآبادی داوران مسابقه تبلیغات سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بودند که در ادامه مراسم و جهت معرفی برگزیدگان این بخش روی سن حاضر شدند.

سیمرغ بهترین عکس فیلم به حبیب مجیدی برای فیلم «بمب؛ یک عاشقانه» اهدا شد.

به نوشته مهر، در ادامه و پس از معرفی نامزدهای بخش بهترین طراحی پوستر سیمرغ بلورین این بخش با رأی هیات داوران به طاها ذاکر برای طراحی پوستر فیلم «کوپال» رسید. ذاکر پس از دریافت این جایزه از عوامل فیلم سینمایی کوپال تشکر کرد.

در بخش بهترین آنونس سینمایی نیز پس از معرفی نامزدها، روح‌الله موحدی برای فیلم «گرگ بازی» توانست جایزه اصلی این بخش را از آن خود کند. موحدی بعد از دریافت این جایزه ضمن تشکر از عوامل فیلم و خانواده‌اش، گفت: این سیمرغ برایم بسیار عزیز است و دوست دارم امشب آن را به همسرم تقدیم کنم.

پخش کلیپی از هنرمندان فقید درگذشته در سال گذشته بخش بعدی آیین افتتاحیه سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر بود.

 

آیین نکوداشت عزت‌الله انتظامی

پس از پخش کلیپ هنرمندان فقید سینما، منصور ضابطیان بریده‌ای از کتاب خاطرات عزت‌الله انتظامی را خواند تا بعد از آن پخش ویدئویی از نقش‌آفرینی‌های زنده‌یاد انتظامی مقدمه‌ای باشد برای آیین نکوداشت آقای بازیگر سینمای ایران.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره سی‌وهفتم برای این بخش روی سن حاضر شدند و پس از آن مجید انتظامی فرزند عزت‌الله انتظامی به صحنه دعوت شد.

مجید انتظامی حین دریافت هدایای مرتبط با آیین نکوداشت عزت‌الله انتظامی در سخنانی کوتاه گفت: امیدوارم امسال سال پرباری برای سینمای ایران باشد و تشکر می‌کنم از خانه سینما که در این مدت ما را تنها نگذاشتند.

ضابطیان در ادامه از دعوت از وزیر ارشاد برای سخنرانی کوتاه خبر داد و اینکه سیدعباس صالحی در پاسخ گفته است؛ «در جایی که هنرمندان حضور دارند ما باید بیشتر شنونده باشیم» این اظهارنظر وزیر ارشاد با تشویق حاضران در سالن مواجه شد.

بزرگداشت عزیزالله حمیدنژاد

در ادامه برنامه و با پخش کلیپی از کارنامه سینمایی عزیزالله حمیدنژاد نوبت به آیین‌های بزرگداشت آیین افتتاحیه جشنواره سی‌وهفتم رسید.

برای این بخش علیرضا شجاع‌نوری بازیگر باسابقه سینمای ایران و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به صحنه دعوت شدند.

شجاع‌نوری در این :وقتی به من گفتند بزرگداشت عزیزالله حمیدنژاد است گفتم هر طور شده باید خودم را به این مراسم برسانم. می‌گویند اگر می‌خواهی کسی را خوب بشناسی یا باید با او سفر بروی یا کار کنی. من با عزیز الله حمیدنژاد هم کار کرده‌ام و هم سفر رفته‌ام. در سال ۶۰ یا ۶۱ بود که سیف‌الله داد اولین فیلمش را می‌ساخت و من و حمیدنژاد هر دو دستیار او بودیم. چند سال بعد مسئول معرفی نماینده سینمای ایران در عرصه بین‌المللی بودم که نوبت به فیلم «هور در آتش» رسید و با او همسفر شدیم. این اواخر هم که در «بانوی عمارت» همکاری داشتیم.

وی افزود: این‌ها را گفتم که بگویم عزیزالله حمیدنژاد را به خوبی می‌شناسم. حمیدنژاد یکی از شخصیت‌های دوست داشتنی است. مثل یک چتر سیاه در سفری بارانی است. در ظاهر سیاه است اما آنقدر دلنشین و دوست‌داشتنی و ضروری است که تو را حفظ می‌کند از خیلی چیزها. شاید لبخندش را کم ببنید اما حتما می‌توانید رویش حساب کنید و شخصا جز خیر و خوبی از ایشان ندیده‌ام.

علیرضا تابش نیز در این بخش گفت: آقای حمیدنژاد ۲۰ ساله بودند که وارد سینمای ایران شدند و با مرحوم سیف‌الله داد به ‌صورت حرفه‌ای فعالیت را آغاز کردند ثمره ۴۰ سال فعالیت اشان کارهای ارزشمندی است که در ذهن و خاطره مخاطبان ایرانی و خارجی مانده است. آثاری که به تعبیر خودشان وقتی در خارج از کشور نمایش داده می‌شد، مخاطبان باورشان نمی‌شد این‌ها طبیعی است و فکر می‌کردند در سالن‌های خاص فیلمبرداری شده است. برای عزیزالله حمید نژاد طول عمر و عزت از خدای متعال آرزو دارم.

عزیزالله حمیدنژاد هم در این بخش از مراسم گفت: آقای تابش و شجاع‌نوری خجالت دادند بنده را. من از نظر کیفی و کمی آثارم به گونه‌ای نیست که نیاز به بزرگداشت برای آن باشد. دوست داشتم زمانی اینجا حاضر شوم که تعداد بیشتری فیلم ساخته بودم. متأسفانه نتوانستم و نشد اما خوشحالم کارهایی را تا به امروز ساخته‌ام که دوست داشتم و پای آن‌ها ایستاده‌ام. شرایط و دشواری‌های زندگی باعث نشد که دست به هر کاری بزنم و هر فیلمی را بسازم. باید تشکر کنم از همسرم که در این سال‌ها حمایت او بود که کمک کرد دست به هر کاری نزم.

این سینماگر افزود: دوست دارم از منتقدانی نام ببرم که وقتی اولین فیلمم «هور در آتش» را ساختم در همین جشنواره از فیلمم حمایت کردند و همین پشتوانه‌ای شد برای ساخت فیلم‌های بعدی‌ام. مسعود مهرابی، هوشنگ گلمکانی خسرو دهقان و منتقدان دیگری که آن موقع یک فیلمساز فیلم‌اولی را حمایت کردند. آن زمان ویژوال افکت کامپیوتری نبود و همه چیز را باید به صورت طبیعی می‌ساختیم. از همه همکارانم در این آثار تشکر می‌کنم. امروز  شاید ساختن این فضاها آسان باشد اما آن روزها کار دشواری بود. خوشحالم که در هر کارم چهره‌های جدیدی را به سینما و تلویزیون معرفی کرده‌ام و امیدوارم خدا این توفیق را بدهد که بیشتر فیلم‌هایی را که دوست دارم بسازم.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.